Syyskuussa 2007 taiteilija Merja Haapalasta tuli Arabitaideosaston ry:n vieraileva taiteilija

Syyskuussa 2007 taiteilija Merja Haapala aloitti vierailevana taiteilijana Arabitaideosaston ry:ssä. Veistoksia, installaatioita ja öljyvärimaalauksia luovan taiteilijan tuotantoon kuuluu laaja joukko kauniita ja eläviä taide-teoksia. Ryhmän jäsenet ovat saaneet syvällistä tietoa ja inspiroivaa luovuutta Merjan työskentelystä.

Uudella ja erilaisella tavalla Merja tuo esille oman taiteellisen näkemyksensä maailmasta ja meidän ympärillämme olevista asioista – usein luonnollisen ja rauhoittavan lähestymistavan kautta. Haapalan työ on saanut paljon arvostusta ja huomiota eri puolilla Suomea.

Vierailevana taiteilijana toimiminen antaa Merjalle mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja maahan paremmin, sekä vaihtaa ajatuksia ja ideoita paikallisten taiteilijoiden kanssa. Arabian alueen suuret luonnonvarat ja ainutlaatuinen historia tarjoavat monipuolisen inspiraation maalauksille ja veistoksille.

Arabitaideosaston ry:n vierailevana taiteilijana toimiminen tarjoaa Merjalle harvinaisen tilaisuuden luoda uutta, innostavaa taide-teoksia – voit olla varma että syksy 2007 oli muistamisen arvoinen!

Merja Haapala on ollut tunnustettu kuvataiteilija jo vuosien ajan, mutta syyskuussa 2007 hänestä tuli myös Arabitaideosaston ry:n vieraileva taiteilija. Yhdistys on ammattilaisille ja harrastajille suunnattu taideyhteisö, joka tarjoaa edistyksellisiä tilaisuuksia ja projekteja taiteen alalla.

Vieraileva taiteilija -ohjelmassaan Arabitaideosaston ry haluaa tuoda esille merkittäviä nimeä alan piirissä ja antaa näille henkilöille mahdollisuuden esitellä työtään ja jakaa kokemuksiaan yhteisön kanssa. Vierailevina taiteilijoina toimivathan Merja Haapala olivatkaan ole vain hyviä tekijöitä, vaan myös loistavia esiintyjiä sekä inspiraatioita muille. Heidän avullaan voitiin kehittää uusia, innovatiivisia ratkaisuja sekä menetelmiä taiteen tekemiseen.

Vieraileva taiteilija -ohjelma on ollut todellinen menestys ja Merja Haapala sai siitä laajasti tunnustusta sen johdosta. Vuonna 2007 Merjalle myönnettiin myös ansioitunut Tunne-Taide-Taito-palkinto, minkä lisäksi hänen työnsä ovat osallistuneet useisiin tapahtumiin ja näyttelyihin eri puolilla maailmaa.

Merja Haapala osoitti syyskuussa 2007 miksei Arabitaideosaston ry:n vierailevana taiteilijana toimiminen voi olla erittäin palkitsevaa sekä monipuolista kokemusta.

Syyskuussa 2007 taiteilija Merja Haapalasta tuli Arabitaideosaston ry:n vieraileva taiteilija. Vierailu merkitsee merkittävää askelta Haapalan uralla, sillä se olisi arabimaailman ensimmäinen suora merkitys taiteelle. Haapala valmistautui tulevaan vierailuun tuoden mukanaan omia teoksiaan ja oma paketti osaamista, jossa esitettyjen teemojen tulisi auttaa sodan jälkeisten maiden kansalaisia rakentamaan uudelleen identiteettejään ja kokoavat vuorovaikuttavat maailmantaloudet.

Kun Haapala saapui paikkaansa, hänet tervehtiin innolla suuren joukon taideopiskelijoita ja muita kaupunkilaisia, joista monet olivat pakolaisia tai turvapaikanhakijoita. Haapalan vierailulla oli erityisen tärkeä rooli, sillä se tarjosi heille paikan itseilmaisuun ja toiminnan löytämiseen. Vierayllä Merja Haapala esitteli runsaasti työtä toteutettaessa myös lukuisat lahjoitukset ja muut henkilökohtaiset elementit osallistujien avulla.

Vierailun päätteeksi Haapala optimistisella asenteella sanoi heille: “Toivon, että taideteoksetkin auttavat teitä tulevaisuudessa. Teidän ei ainoastaan tarvitse linkittää itseesi taideteosten avulla. Pystytte kaikkien avulla rakentamaan yhteiskuntaamme ja maailmaamme – Se on mahdottomatonta ja nauttia siitä!

Merja Haapala on vuonna 2007 syyskuussa aloittanut vierailevana taiteilijana Arabitaideosaston ry:ssä. Hän on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa installaatioteoksien parissa ja keskittyy video- ja videotehtävien toteuttamiseen. Arabitaideosasto on taidetoimintaa edistävä järjestö, joka houkuttelee taiteilijoita ympäri Suomea. Ryhmän tavoitteena on tukea arabeille suunnattua taiteellista toimintaa sekä tarjota mielenkiintoista sisältöä ja tekemistä.

Haapala on tuonut Arabitaideosastoon omaa, palkitun taiteellista työtään, joka muotoilee mielikuvitustaan eri tilanteiden ja aiheiden äärellä. Hänen tuotantoaan intuitiivisesta ja abstraktista maailmasta limittyy myös esteettisyyttä ja fiktiivisiä tarinoita. Kuten jo useiden muidenkin taiteilijoiden kohdalle, vierailevasta taiteilijan roolista Arabicosoastolla on ollut merkittävä vaikutus Haapalan kuvataiteeseen.